Kategorier
Vegansk mat

Frukostbar

Här kommer receptet på en god och enkel frukost när du har mindre tid på mornarna. Quinoapuffar, havregryn och medjooldadlar hittar du av fin kvalitet i butiken.

Quinoapuffar 2dl
Havregryn 2dl
Majsflingor 2dl
Mandelsmör 1/2 dl
Medjooldadlar 10st

Mixa gryn, puffarna och flingorna i en matberedare. Ha ner nötsmöret och dadlarna. Du kan ersätta dadlarna med fikon och nötsmöret till jordnötssmör eller frösmör. Det är klart när allt ser ut som små små smulor som du kan nypa ihop och forma till en boll – faller det i sär är det för torrt, tillsätt då fler dadlar eller mer nötsmör.

Tryck ut i en bakplåtsklädd form ca 20 * 20, och jämna till. Häll över en vegansk youghurt. För topping kan jag rekommendera att koka upp frysta hallon med en matsked dadelsirap. Mixa det slätt för att få bort kärnorna i hallonen och klicka ut på youghurten. Strössla över mangobitar.

Sätt in formen i frysen, ta fram efter några timmar och skär ut bitar och styckfrys dessa i små fryslådor.