GreenLiving - VeganButiken i Borlänge

Carob 290gr

Carob är en buske som tillhör ärtsläktet och växer vid Medelhavsområdet. Den äts under judiska högtider, dricks i juiceform av muslimer under ramadan, och bilden av dess ärtskida är egyptisk hieroglyf för ”söt”.

Carob är högt på vitaminerna B2 (riboflavin) och B6 samt mineralerna järn, kalcium, kalium, koppar och mangan. Vitamin B6 bidrar bland annat till att ditt immunförsvar och nervsystem ska fungera normalt. Det hjälper även till i energiomsättningen samt i bildandet av röda blodkroppar. Riboflavin bidrar också det till nervsystemets funktion samt i bibehållandet av normal synförmåga och hud. Dessutom minskar det utmattning och trötthet.

Järn behövs bland annat för att bilda röda blodkroppar men är även viktigt för energiomsättningen samt lindrar utmattning och trötthet. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Koppar bidrar bland annat till normal hud- och hårpigmentering medan mangan bidrar till bildandet av normal bindväv samt normal energiomsättning.Ingredienser: carobpulver


Ursprungsland: Italien

Buy this
  • 59,00 kr
100 % SSL-säkrad