GreenLiving - VeganButiken i Borlänge

Dish & Vegetable Hand Brush - White Teakwood

Denna hållbara diskborste är en enkel ersättare för dina plastborstar i köket och hemmet.


Med ett vitt teakträhandtag och medelhög agavefiberborst är det idealiskt för diskmedel.


Ersätter: Plastborstar. Kan användas för disk, tunga fläckar,


Multifunktion: Handborsten kan också användas på grönsaker som behöver en god skrubb!


Livslängd: Varje borste kan användas i 1-3 månader. Se till att inte sänka eller blöta trädelarna i vatten. Häng för att torka eller placera på en torr plats efter att du har använt den.


Om du tycker att din borste inte håller sig torr kan du doppa borsten i vinäger ibland för att döda bakterier. Det vita teakträet är naturligt antibakteriellt men vinäger hjälper också.


Fortsätt använda denna borste tills borsten inte längre fungerar, kompost eller begrava i trädgården eller kassera i en grön avfallsbehållare. Sluta använda borsten och byt ut den om du ser någon formtillväxt.


Förvaring och skötsel: För att minska sprickor, håll trädelarna torra och inte blötlägg eller sänk dem ned i vatten. Knäckning är normalt för obelagda borstar om du tenderar att få trädelarna mycket våta. Du kan olja dina borstar för att minska risken för sprickbildning om du regelbundet sänker dina borstar i vatten.Livslängd: När träet och agavefiberdelarna är slitna kan de komposteras eller begravas i trädgården.


Varför det betyder något: Plastborstskrubborstor tappar små plastbitar som kallas mikroplast. Tyvärr filtreras inte dessa små plaststycken helt ut genom avloppsrening. Så när du hör om "Great Pacific Garbage Patch" är huvuddelen av denna soplapp i Stilla havet faktiskt små plastbitar som inte ens är synliga för det mänskliga ögat.


Dessa små plastbitar ätas av marina djur och hamnar i livsmedelskedjan och konsumeras av människor på sushirestauranger över hela världen! De hamnar också i vårt kranvatten. Hjälp oss att stänga av plastkranen och välja ett mer hållbart alternativ för människor och planeten.


Hållbarhet: För trähandtaget använder vi inte arten Teak som är hotad, vi använder en annan art som kallas White Teakwood som är mycket snabbväxande (liknar bambu) och till och med betraktas som en ogräs i vissa länder eftersom den växer så snabbt .

Buy this
  • 79,00 kr
100 % SSL-säkrad