Disktrasa ekologisk bomull och bambu(47x47 cm)

Buy this
  • 69,00 kr

Disktrasa 47*47cm

En mjuk, högabsorberande disktrasa som ersätter disktrasor som inte är biologiskt nedbrytbara.

Dessa trasor passar till både badrum och kök, för fönstertvätt, möbler och alla andra ytor. Passar också bra när du dammar, torkar av djur, polerar bilen eller för att torka av whiteboards.


Mjuk, högabsorberande diskduk tillverkad av en kombination av bambu och organisk GOTS-certifierad bomull. En perfekt ersättning för trasor gjorda av icke nedbrytbara syntetiska mikrofibrer, som är framställda av olja. Mikrofiberdukar kan användas för många hushållsändamål och är väldigt populära för sin lätta underhåll men visste du att dessa kläder efter varje användning eller tvättning släpper ut icke nedbrytbara mikropartiklar som inte kan behållas av reningsverkens avloppsvattenreningsverk och därmed hamnar i färskvatten och hav? Dessa mikropartiklar finns idag inte bara i vattnet utan även inom havsdjur som vi äter på våra tallrikar.


Tyget utvecklar idealiska absorberande egenskaper efter att ha tvättats 3-5 gånger.


MANUELL FÖR EKONOMISK VÄSKNING AV DISHCLOTHS:

Efter regelbunden användning:

tvätta med tvättgel eller soapnut pulver eller tvättnötter -

rekommenderad temperatur minst 40 ° C, för mer smutsiga eller fettiga trasor 60 ° C

Använd inga tygmjukmedel eftersom de minskar absorberande egenskaper hos fibrer

tillsätt tvättskölj till sista sköljcykeln för att avlägsna resterande tvättmedel och smuts, så att dukarna behåller sina funktionella och absorberande egenskaper

För fläckar:

Applicera olivolja med citron extrakt till de enskilda fläckarna

Efter kraftig användning:

Blöt diskdukarna i vatten före tvätt och lägg till Puer fläckborttagare för att underlätta tvättprocessen


Varför bambu och bomull istället för mikrofibrer?

Klassiska mikrofiberdukar är stora, de rengör ordentligt, minskar förbrukningen av rengöringsmedel och är lätta att underhålla. Det är anledningen till att de är populära även med miljömedvetna konsumenter.


Varför inte de klassiska mikrofiberdukarna?

De klassiska mikrofiberdukarna är gjorda av icke-nedbrytbara syntetiska fibrer (den ursprungliga källan är råolja). Efter att de kasserats, förblir det i sitt ursprungliga skick. Ett ökande antal studier har publicerats nyligen och tyder på att textilmikrofiber (de flesta diskdukar är gjorda av polyester) släpps under tvätt i vattnet. Forskare har hittat dessa mikrofiber inte bara i sötvatten och hav, men också i havsdjur. Vi antar att resten är klart för dig ... Om du vill veta mer, skriv bara in "Microplastic marine pollution" i Google. Ytterligare en del dåliga nyheter i slutet - de flesta mikropartiklar släpps från fleece.