Earl Grey Zero Waste Deodorant - Extra Styrka

Köp
  • 229,00 kr
  • 6 Kvar

Earl Grey (Bergamot Italian Orange) med en touch av en örtträdgård ger en trevlig och lätt doft. Lämplig för både män och kvinnor.


Dessa aluminiumfria och parabenfria vegan-deodoranter är designade för att hålla dig fräsch med en mycket lätt applikation. Eftersom de bara behöver ett lätt svep per armhåla håller de mycket längre än vanliga deodoranter.


Så fungerar det: Genom att använda enzymer för att hjälpa till att ta bort de luktförorsakande bakterierna och bambuxtrakt för att absorbera överflödigt svett.


Storlek och förpackningsalternativ:

Varje kubik på 99gram (oförpackat nollavfallsalternativ - kommer inpackat i papper för frakt) bör räcka i 6 till 12 månader (eller längre) med regelbundet bruk.


Övergångsperiod från aluminiumdeodorant: Efter att du använt aluminiumbaserade antiperspiranter kan du uppleva en detoxeffekt i några dagar till ett par veckor. För att hjälpa till i utrensningsperioden kan du använda en tvål med aktivt kol. Du kanske vill applicera på nytt under dagen de första veckorna tills avgiftningen är klar. Efter detoxperioden bör deodoranten räcka hela dagen utan att behöva applicera igen.


Om du rakar, vaxar eller epilerar eller för mycket känslig hud: Som med alla deodoranter rekommenderar vi inte att du applicerar direkt efter rakning eller hårborttagning och vi rekommenderar att du använder ett extra lager fuktighetskräm (sheasmör fungerar bra) först om huden är särskilt känslig och utsatt för utslag eller irritation.


Varje deodorant är handgjord med veganska ingredienser, i små partier. Eftersom det finns en stor mängd aloe vera juice, kan den avdunsta över tid och kuben blir torrare. Det betyder inte att det inte längre fungerar - det kommer fortfarande att fungera och vara effektivt. Du kan återfukta det genom att spruta med vatten för att få den "hala" känslan igen.


Förvara i lufttät behållare som en glasburk i ditt badrumsskåp.


Om ingredienserna:

Bambuxtraktpulver - ett silikapulver (mineraliskt) pulver absorberar fukt och hjälper till med smidig applicering

Aloe vera juice (ekologisk) - mjukgör och skyddar huden och hjälper till med glid.

Tapioca-stärkelse (modifierad) - en lätt version av tapioca-stärkelse för att absorbera väta.

Naturliga enzymer - fermenterade enzymer från naturlig jäst för att hjälpa bakterier med doftlukt

Dipropylenglykol - mineral härrörande fuktighetskräm som hjälper till att glida och glida - klassad 1 (grön) på EWG, anses säker och giftfri även som livsmedelstillsats

Gyllene jojoba vax - hjälper till att lugna och skydda huden

Mikrosfärer av kiseldioxid (mineral härrörande)

Natriumstearat - förtjockningsmedel från växter

Allantoin - ett hudskyddsmedel, härrör från comfrey-växten

Fenoxietanol (och) Caprylyl Glykol (och) sorbinsyra - konserveringsmedel för att hålla din kub fräscht i medicinskåpet - parabenfritt

Cyklometikon - en lätt silikon för glid som inte orsakar uppbyggnad på huden som dimetikon

Doft - doftad med en egen blandning av rena eteriska oljor och ftalatfria premiumaromisolat. På grund av FDA-rekommendationer använder vi termen doft för att hänvisa till dessa eteriska oljor och aromisolat.


Handgjord av No Tox Life