GreenLiving - VeganButiken i Borlänge

Gaia Pads – bindor av ekologisk bomull - lila - (2st)

Gaia Pads är bindor som är lämpliga som ett extra säkerhetselement tillsammans med Gaia Cup menstruationsbägare. Gaias bindor är gjorda av ekologisk bomull.


Tvättbar organisk bomullstygpanty liner med vingar för användning med menstruationsbägare eller för vanlig daglig användning.


Tvättråd: Efter användning, blötlägg i kallt vatten och tvätta sedan vid temperaturer upp till 60 ° C.


Mått: längd 18,5 cm, bredd 14,5 cm, bredd efter fästning är 6 cm.


Producerad i Indien. Snäppfästen som läggs till av personer med funktionsnedsättning hos produktionsföretaget SOLEA CZ.


VARFÖR EKOLOGISK BOMULL?

Ekologisk bomull planteras på ekologiska gårdar som följer tydliga regler för ekologisk mat och bomull, från frön till den slutliga produktionen av duken inklusive sömnad. Användning av giftiga kemiska medel under plantering eller produktion är förbjudet, eftersom det kan skada arbetarna och miljön. Genetiskt modifierade organismer är också förbjudna.

Kläder av ekologisk bomull orsakar inte allergiska reaktioner.

Till skillnad från syntetiska material (polyester, fleece) släpper organisk bomull inte plastmikrofiber under tvätt. Eftersom avloppsreningsverk inte kan hantera dessa mikrofiber, hamnar de i floder och hav, förorenar vatten och jord, vilket orsakar skador på djur och ibland hamnar på våra tallrikar.


INTYG

Ekologisk bomull, varifrån ditt nya sängkläder tillverkas, har odlats, producerats och certifierats enligt normerna för den internationella organisationen GOTS. Dessa standarder anger metoderna för odling av bomull, skörd och produktion av kläder och andra textilprodukter, inklusive färger, trådar och knappar, med beaktande av arbetstagarnas sociala och arbetsvillkor.

Buy this
  • 69,00 kr
100 % SSL-säkrad