Kooshoo scrunchies moon shadow 4536

Köp
  • 189,00 kr
  • 3 Kvar

The Scrunchie! Detta är inte vilken scrunchie som helst utan är den mest hållbara Scrunchie som någonsin gjorts! Den plastfria och ekologiska scrunchien är tillverkad av enbart två material varav båda är rättvisemärkta.

  1. Det yttre materialet samt det elastiska materialet som gömts under, trådarna samt etiketterna är GOTS- och Fairtrade-certifierade.
  2. Elasticiteten kommer från naturgummi från FSC-certifierade skogar. Naturgummit hanteras på Fair Trade-certifierade fabriker.

Detta innebär att alla som är involverad i tillverkningen av Kooshoos fina scrunchies får en levnadslön samt arbetar på en arbetsplats med schyssta arbetsvillkor. Allt material samlas sedan i Kooshoos GOTS- och Fairtrade- certifierade Cut and Sew-ateljé – ett socialt företag vars vinst bl.a. finansierar ett behandlingscenter för cancerpatienter som vanligtvis inte har tillgång (eller råd) med vård, en HIV-klinik, barnhem samt andra lokala välgörenhetsprogram.

Medveten och noggrann designprocess

☆ Kooshoo använder en speciell tvätteknik som får fram en silkesliknande känsla på tyget. Detta gör scrunchiesarna otroligt mjuka och behagliga att bära.


☆ De har hittat den optimala mängd ”Ruching”, dvs själva scrunchen i schrunchien, för att säkerställa rätt mängd volym och look i håret.


☆ Omkretsen på varje scrunchie är utformad för att sitta skönt runt handleden men kan samtidigt lindas 2-3 gånger runt håret utan att scrunchien glider ned efter ett tag.


☆ Den plastfria elasticiteten ger en fantastisk stretch och överträffar definitivt konventionell elasticitet i form av elastan.


☆ Scrunchien färgas med OEKO-TEX samt GOTS-certifierad färg.