Pranarôm Argan vegetable Oil (Argania spinosa) 50 ml 4536

Köp
  • 199,00 kr
  • 2 Kvar

ARGANOLJA. Återfuktar, skyddar, ger näring. ANVÄNDS FÖR: ANTI-AGE, RYNKOR, TORR HY, EKSEM, PSORIASIS, MASSAGE, SKADAD HÅR, HUD OCH NAGLAR...


En oasis för hud, hår och naglar

Arganolja kommer från vintergröna arganträd som växer i den nordöstra delen av Marocko i det torra ökenområdet bakom Agadir och Essaouira. Arganoljan har använts i Marocko i århundraden i hudvård och i matlagning.

Under de senaste årtiondena, har arganoljan blivit ett värdefullt naturligt kosmetiskt råmaterial och en stor inkomstkälla för lokala kvinnor. Användningen av arganolja i naturkosmetik bidrar till att skydda Arganeraie, ett biosfärreservat upprättad av UNESCO år 1998. Målet är att bevara den hotade arten och att bedriva forskning kring trädets användningsområden samt dess fysiska och socioekonomiska omgivning.

Arganolja är en vegetabilisk olja som framställs ur arganträdets frön. Berber kallar arganoljan "Golden Oil". Hela 80% av dess sammansättning är essentiella icke-mättade fettsyror. Den är också rik på vitamin E (skyddar mot fria radikaler och förtidigt åldrande) och antioxidanter som karotenoider (ett förstadium till vitamin A).

Vi rekommenderar ARGAN-olja speciellt för följande användning

  • Skäggolja – Ger vacker glans och gör skägget mjuk och bekvämt, vårdar effektivt den underliggande huden
  • Hårolja – Förstärker torrt, livlöst och skadat hår, ger glans och gör håret silkeslen
  • Ansikts- och kroppsolja för mogen hud – ger huden näring, elasticitet och spänst, återfuktar, huden blir mjuk och len
  • Ansikts- och kroppsolja för torr och livlös hud - revitaliserar, ger näring och skydd, återfuktar, huden blir mjuk och bekväm
  • Massage (ansikte / kropp)
  • Motverka bristningar - ger huden elasticitet och spänst
  • Naglar och naglar - förstärker mjuka och sköra naglar, ger näring åt nagelband

Penetrationsförmåga : Penetrerar huden mycket lätt utan att lämna en fet film på huden

Sammansättning ungefär: 45% enkelomättade fettsyror (Omega 9), 35% fleromättade fettsyror (omega 6), 20% mättade fettsyror (palmitinsyra), E-vitamin.

INCI : 100% ARGANOLJA* (Argania spinosa) *=Ekologiskt certifierad ingrediens

EKOLOGISKT CERTIFIERAD KOSMETIKPRODUKT