GreenLiving - VeganButiken i Borlänge

String Bag - Hallon

String väska är en användbar väska för att bära mat och diverse andra saker. Tillverkad av ekologisk bomull.


Ekologisk bomull planteras på ekologiska gårdar som följer tydliga regler för ekologisk mat och bomull, från frön till den slutliga produktionen av duken inklusive sömnad. Användning av giftiga kemiska medel under plantering eller produktion är förbjudet, eftersom det kan skada arbetarna och miljön. Genetiskt modifierade organismer är också förbjudna.

Kläder av ekologisk bomull orsakar inte allergiska reaktioner.

Till skillnad från syntetiska material (polyester, fleece) släpper organisk bomull inte plastmikrofiber under tvätt. Eftersom avloppsreningsverk inte kan hantera dessa mikrofiber, hamnar de i floder och hav, förorenar vatten och jord, vilket orsakar skador på djur och ibland hamnar på våra tallrikar.


INTYG

Ekologisk bomull, varifrån ditt nya sängkläder tillverkas, har odlats, producerats och certifierats enligt normerna för den internationella organisationen GOTS. Dessa standarder anger metoderna för odling av bomull, skörd och produktion av kläder och andra textilprodukter, inklusive färger, trådar och knappar, med beaktande av arbetstagarnas sociala och arbetsvillkor. Läs mer om odling och produktion av ekologisk bomull (på engelska).

Tillverkad i Indien.


UNDERHÅLL: Tvätta vid 40 ° C, helst i ett milt rengöringsmedel. Använd inte mjukmedel.

Krympning upp till 15%. Under användningen återgår den till originalstorlek igen.

Buy this
  • 89,00 kr
100 % SSL-säkrad