Kategorier
Event

Second hand i trädgården

Välkommen till en cirkulär dag! En dag då trädgården fylls med second hand bord och trevligt folk. Passa på att göra fina hållbara fynd och kanske ge din sommargarderob ett härligt lyft. 

Att handla second hand spar på jordens resurser och ger dig också en chansen till att hitta de där speciella och unika. 

Enligt naturvårdsverket har textilkonsumtionen i Sverige en negativ effekt på klimatet och miljön. Den största miljöboven är just nyproduktionen av kläder. Produktionen orsakar utsläpp i naturen via luft, mark och vatten genom resursbehovet av råvarorna, vattnet, kemikalierna och energin som går åt. 

Enligt naturvårdsverket kan vi minska plaggets klimatpåverkan och vattenanvändning med ungefär 50% genom att fördubbla plaggets livslängd – där fyller second hand en viktig roll! 

Du är också välkommen att boka bord om du vill vara med och sälja. Denna second hand lördag är det fokus på kläder (fina prylar kan hänga med till försäljning men kläder är det som utgöra största delen av ditt försäljningsbord denna gång). 

Istället för en kostnad att delta, bidrar du med din tid och engagemang att dela eventet och bjuda in dina vänner och bekanta som du tror skulle uppskatta detta second hand event. 

Du tar med eget bord – max 2*1 meter plus en klädställning max 2 meter, duk till bordet (under bordet kan du förvara dina kartonger). Du kommer i god tid för att sätta iordning ditt bord 9,30 och stannar tills avslut på dagen 14.00. 

Boka ditt bord senast 15 april. Tips – förbered skyltar med ditt mobilnummer för att ta emot swishbetalningar. För att boka ditt bord, skicka ett mail info@greenlivingblge.se eller ring Liz på telefon 073-9436085. Eventet hålls utomhus under bar himmel och kommer därför ställas in och skjutas upp till ett annat datum vid regn. 

Vi står inför många utmaningar men tillsammans kan vi göra mycket! Kom och var med och gör skillnad!