Kategorier
Uncategorized

Zero Waste

Här nedan får du 7 enkla steg för att leva mer Zero Waste.

Först och främst – en Zero Waste livsstil är inget som händer på en dag – det är en process och det bästa med en Zero Waste livsstil är att den faktiskt gör bäst i att vara just en process. En Zero Waste livsstil syftar till att ge så låg påverkan på vår moder jord som möjligt.

1. Kläder – klädindustrin står för en stor klimatpåverkan och det finns ett stort berg med kläder som inte används. Handla dina kläder på second hand – och du behöver inte tänka att du behöver ta ner på kvalité, det finns nämligen second hand butiker som endast säljer kläder med riktigt bra kvalitet. Men det krävs lite tid för att hitta pärlorna. Som tur är finns en hel del second hand affärer att botanisera i. Det är inte bara kläder du kan fynda på second hand – sötaste porslinet, snyggaste drinkglasen och coolaste fåtöljen. kan du också fynda.

2. Plast: påsar – även om det är papperspåsar eller komposterbara påsar är det en del av jordens resurser och du kan enkelt vara med och spara på dessa genom att ta med dig egen tygkasse. Ett tips är att alltid ha en liten tygpåse eller stringbag i väskan eller i jackfickan. Då är du alltid redo för roliga spontanköp.

Engångsplastartiklar: Picnic, camping take away- här brukar det gå åt en hel del plastartiklar. Men nu finns smarta lösningar som till exempel detta snygga kit med sked, gaffel, sugrör, rengöringsborste och kniv – så kan du låta restaurangen ha kvar sina plastbestick när du hämtar take away. Packa maten i glaslådor och glasburkar. Slå in smörgåsarna i dessa fina wraps som räcker riktigt länge och du enkelt bara kan skölja av.

3. Odla och laga din egen mat. Grodda, blötlägg och mixa – faktiskt både klimatsmart och ekonomiskt och inte lika krångligt som det låter. Att grodda fröer kräver liten plats och ger supermycket näring. Genom att blötlägga nötter eller fröer och sedan mixa får du en alldeles perfekt och god växtmjölk. Här hittar du alla våra groddfröer.

4. Rengöring – i vardagen hanterar vi oftast mycket plast utan att tänka på det. Diskborstar, svampar, rengöringsmedel är exempel på vardagsartiklar som oftast består av plast och byts ut med jämna mellanrum – du kan enkelt byta dessa mot mer miljövänliga alternativ i till exempel bambu eller hållbart producerat trä.

5. Lösvikt – genom att handla på lösvikt minskar du rejält på plastförpackningarna i ditt hem. Förvara i glasburkar och du får en snygg och funktionell inredning i ditt kök samtidigt.

6. Kroppsvård – även här kan du numera handla förpackningsfria kvalitetsvaror för både håret och kroppen. Dessa vackra multitvålar funkar perfekt som shampoo, ansikts och kroppsrengöring och raktvål.

7. Återanvänd – så himla bra och fiffiga saker du kan återanvända! Kaffet som är kvar i filtret har du ner i en glasburk och ställer in i duschen – fantastiskt bra scrub för både ansikte och kroppen. Laga dina skor som gått sönder. Återanvänd till andra – det du verkligen inte vill ha kvar – lämna in till din närmaste second hand.

Lämna ett svar